1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Crna Gora: Za borbu protiv korupcije potreban proaktivniji pristup institucija

Crna Gora: Za borbu protiv korupcije potreban proaktivniji pristup institucija

nacionalna konferencija

Podgorica, 28. septembar 2018. – U Crnoj Gori je, za borbu protiv korupcije, potreban proaktivniji pristup i saradnja svih nadležnih institucija na nacionalnom i lokalnom nivou, a podrška organizacija civilnog društva, medija i građana je preduslov za rezultate na tom polju.

To je ocenjeno na nacionalnoj konferenciji u okviru projekta “Smjestimo korupciju u muzej!” koju su organizovali Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) i Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, kazala je da su integritet lokalnih službenika i nameštenika i borba protiv korupcije na lokalnom nivou, ključne odrednice novog pristupa u funkcionisanju jedinica lokalne samouprave, prenosi PR Centar.

Takođe, u našim lokalnim samoupravama, pored pravnih, utvrđena su i etička pravila i standardi ponašanja koja važe za sve nosioce javnih funkcija i zaposlene na lokalnom nivou“, navela je Pribilović.

Prema njenim riječima, donošenjem Zakona o lokalnoj samoupravi naglašavaju se i ističu društvene vrijednosti poput etičnosti i odgovornosti.

Odredbe kojim se regulišu statusna pitanja lokalnih službenika, upravljanje ljudskim resursima, obuka lokalnih službenika, jačanja transparentnosti rada, zapošljavanja, nadzora nad radom organa lokalne samouprave su u direktoj funkciji jačanja integriteta i uspešne borbe protiv korupcije, odnosno temelj prevencije korupcije na lokalnom nivou“, istakla je Pribilović.

Detaljnije informacije o ovom događaju možete pronaći na sajtu podgoričkog PR Centra.

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…