Crna Gora: Milo Đukanović – predsednički kandidat DPS-a

Milo Đukanović

Podgorica, 19. mart 2018. – Kandidat crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) za predsednika Crne Gore Milo Đukanović izjavio je večeras da je njegova lična orjentacija bila da se ne kandiduje, ali da je prihvatio nominaciju zarad razvoja Crne Gore.

"Ova odluka je izraz moje odgovornosti prema onome što su tekovine i potrebe budućeg razvoja Crne Gore", kazao je Đukanović novinarima posle sednice Glavnog odbora DPS-a koji je potvrdio njegovu kandidaturu za predsednika na izborima 15. aprila.

Saopšteno je da je Đukanovićeva kandidatura jednoglasna odluka predsedništva i glavnog odbora partije.

Đukanović, koji se tri puta povlačio s državnih funkcija, rekao je da je njegova lična orjentacija bila drugačija.

"Moja lična orjentacija je bila drugačija, međutim, kada se bavite poslom kojim se ja bavim više od četvrt veka onda imate partijske, lične i društvene obaveze. Smatramo i ja i GO i Predsedništvo da postoji potreba za ovakvim angažmanom u narednih pet godina, ne mislimo da smo zakasnili sa odlukom", kazao je lider DPS-a.

Po Đukanovićevim rečima, njegova partiji ima najveći potencijal za odgovorno vođenje države.

On je rekao da očekuje pobedu u prvom krugu, kao i da je spreman da "bude deo odgovornog tima državne politike Crne Gore".

Đukanoviću je ovo druga trka za predsednika. On je 1997. podine pobedio Momira Bulatovića posle raskola u DPS-u.

Predsednički izbori su zakazani za 15. april, a rok za predaju kandidatura je 26. mart.

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći deo opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front (DF) i Građanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i ženu kandidata za predsednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP). Nju je programski podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…