Crna Gora: Konsultacije o prioritetima Strategije za razvoj NVO

Civilno društvo

Podgorica, 15.septembar 2016. – U petak, 23. septembra 2016. u EU Info Centru (19. Decembar) u Podgorici, od 9:00 do 14:00h biće održan konsultativni sastanak o prioritetima Strategije za razvoj NVO 2017. – 2020., pod nazivom ''Kakvo okruženje za razvoj NVO u Crnoj Gori želimo 2020?''.

Sastanak se organizuje u sklopu aktivnosti EU projekta  "Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori", u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za saradnju s nevladinim organizacijama u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore. 

Svrha ovog EU projekta je da pruži podršku crgonorskoj državnoj upravi  u  stvaranju povoljnog okruženja za održivi razvoj nevladinih organizacija i partnerstvo sa Vladom, kroz unapređenje neophodnog pravnog, strateškog, finansijskog i institucionalnog okvira za saradnju između javnog sektora i nevladinih organizacija. 

Na sastanku će biti predstavljena analitička podloga za izradu Strategije, sa SWOT analizom te analizom koristi i troškova pojedinih opcija za rešavanje problema u do sad utvrđenim prioritetnim oblastima.

Zainteresovani svoje učešće mogu potvrditi najkasnije do četvrtka, 22. septembra do 12:00h, rukovoditeljki kancelarije Projekta g-đici Bojani Laković.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…