Coca Cola Valjevu darovala teretanu na otvorenom

Prva teretana na otvorenom u Valjevu danas je počela sa radom u parku Pećina. Tokom prošlogodišnjeg izbora, koji je organizovala kompanija „Koka kola“, povodom obeležavanja 45 godina rada, u saradnji sa NALED-om i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, oko 33.000 Valjevaca je glasalo da naš grad dobije teretanu na otvorenom.

Koordinator projekta Dragan Stanković iz Odeljenja za lokalni razvoj i privredu se zahvalio sugrađanima i „Koka koli“ što su omogućili da Valjevo dobije moderan i lepo uređen prostor sa sedam sprava za vežbanje.

„Vrednost ovih sprava koje je donirala „Koka kola“ je oko 10.000 evra. Svaka mesna zajednica bi trebala da ima jedan ovakav teren za vežbanje“, rekao je Stanković.

Gradska Direkcija je postavila betonsku podlogu na kojoj se nalaze sprave za vežbanje, a vrednost ovih radova je oko 700.000 dinara.

Izgradnja teretane na otvorenom se sprovodi u okviru sveobuhvatnog uređenja parka Pećina.

„Radi se rekonstrukcija dečjeg igrališta na Pećini sa adekvatnim i sretifikovanim podlogama i spravama na igralištu. Planirano je da se postavi 12 sprava. Vrednost radova je oko 4,9 miliona bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 45 dana“, rekla je Marija Mitrović, arhitekta iz gradske Direkcije.

Izvor: Grad Valjevo

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…