CMV objavio priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“

Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba

Beograd, 17. novembar 2019. – Centar modernih veština (CMV)  je objavio priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“ na srpskom i engleskom jeziku.

Objavljivanje priručnika pomogle su Fondacija Max van der Stoel iz Holandije i Laburistička stranka iz Velike Britanije.

Kako navode iz CMV-a ovaj priručnik predstavlja nastavak seminara i obrazovnih aktivnosti koji su tokom 2018. i 2019. godine održani u Makedonij, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U nedelji od 18.-24. novembra  CMV organizuje kampanju promocije priručnika koristeći hashtag #SDandLGBTI.

Ova organizacija poziva sve koji dele socijaldemokratkse vrednosti da snime kratku video izjavu do 30 sekundi o samom priručniku, važnosti borbe za LGBTI, ženska ili ljudska prava, o socijaldemokratiji,… ili kreiraju post na istu temu.

Ovim stvaramo široki front borbe za ravnopravnost i pokazujemo da je nama socijaldemokratama i socijaldemokratkinjama stalo do poštovanja ljudskih prava. Priključite se!“, poručuju iz CMV-a.

Priručnik je namenjen članicama i članovima socijaldemokratskih stranaka, navodi se u saopštenju za javnost.

CMV, kao izdavač priručnika, želi da pomogne članicama i članovima socijaldemokratskih stranaka da „bolje razumeju povezanost socijaldemokratskih vrednosti ravnopravnosti, slobode i borbe za ljudska sa pravima LGBTI osoba“i dodaju da žele da im pomognu da bolje razumeju jezik LGBTI prava kao i da u svom radu preduzmu neku od predloženih aktivnosti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…