Član inicijative Ne da(vi)mo Beograd saslušan u policiji

Po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Simon Simonović saslušan je danas u policijskoj stanici u centru Beograda.

Advokat Vladimir Dragaš rekao je da njegov klijent dao iskaz u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje na javnom skupu, navodi se na sajtu N1.

"Osumnjičen je da je naneo povredu policajcu a te povrede su kvalifikovane kao lakše", kazao je on i dodao da se procedura nastavlja, a da tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje.

Advokat je prokomentarisao i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama a na kome se čuje kako Simonović kaže da su "razbili nos panduru", navodeći da su te reči istrgnute iz konteksta i da je njegov klijent samo prenosio reči odbornika DSS-a Nebojše Bakareca.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je jutros agenciji Beta da je jedan član Inicijative poziv dobio sinoć i da je u njemu pisalo da mora da se ujutru pojavi u stanici policije na saslušanju.

"Vrlo je interesantno da su vrlo ekspeditivni u ovom slučaju", rekao je Veselinović.

U ponedeljak je održan protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd ispred Skupštine gradahttp://www.dijalog.net/gradjani-urucili-otkaze-zbog-rusenja-u-hercegovackoj/, na kome su pokušali da uruče odštampane "otkaze" gradonačelniku Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću.

Predstavnici Inicijative dočekali su Sinišu Malog ispred Skupštine grada povicima "Lopovi, lopovi!", a Siniša Mali je novinarima rekao da je bio napadnut i da je jedan policajac povredjen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije.

Predstavnici Inicijative su negirali da je bilo ko bio napadnut.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…