CINS: SNS negira organizovanje i finansiranje rada kol centra

Foto: pixabay.com

Beograd – Pošto je Transparentnost Srbija podnela prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra Srpska napredna stranka (SNS) prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, SNS je negirala te tvrdnje, preneo je CINS.

CINS je, krajem 2023. godine, i objavio priču o kol centru.

Oni su naveli da je, u odgovoru Agenciji, SNS negirala povezanost sa agencijom za hostese „M&J Lady“ koja je bila zadužena za organizaciju kol centra, kao i nevladinom organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim su prostorijama vršene isplate honorara.

SNS je navela da ona nije osnivač te agencije, niti da je s njom imala bilo kakvu poslovnu saradnju.

Dodali su i da nisu koristili njihove usluge i da ni na koji način ova agencija nije bila uključena u izbornu kampanju SNS.

U vezi sa fotografijama i video snimkom koje je ranije objavio CINS, a koji su nastali u prostorijama CEROB-a tokom isplate honorara angažovanima u kol centru, SNS je navela da u ovim prostorijama nema obeležja stranke, niti da je SNS osnivač te organizacije.

Krajem prošle godine u tekstu koji je objavio CINS, navedeno je da je novinarka CINS-a prisustvovala isplatama za rad u kol centru u ovom udruženju.

Pored toga,  objavljen je i snimak na kojem se vidi jedna od zaposlenih agencije kako učestvuje u isplatama za rad u kol centru i sa novinarkom dogovara glasanje u zamenu za rad u kol centru.

Ipak, kako je objavljeno iz ove agencije za hostese su u dopisu naveli da „nisu bili angažovani na bilo kakvim poslovima koji su navedeni u prijavi„.

Tekst Ivane Milosavljević, u celosti, možete pročitati na sajtu CINS-a.

 

 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…