1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. CINS: Pink i Hepi gostovanja u jutarnjim programima označili kao dečji program

CINS: Pink i Hepi gostovanja u jutarnjim programima označili kao dečji program

CINS
Foto: cins.rs

Beograd – Televizije Pink i Hepi su po izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imale dečji program u prva tri meseca ove godine.

Zapravo, to su bila uživo uključenja reportera i gostovanja u jutarnjim programima, piše Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

CINS navodi da je TV Hepi kao dečji program označila predstavljanje dečje knjige emitovano u pet ujutru, koje je trajalo nešto duže od 15 minuta.

TV Pink je, od januara do kraja marta ove godine, imala oko 18 minuta dečjeg programa koje je uglavnom bilo javljanje njihovog reportera iz dečjih pozorišta ujutru od 7.00 do 11.00.

Šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov rekla je za CINS da dečji program mora biti posebno naznačen, da ima najavnu i odjavnu špicu, da se zna da je to dečji program.

Ako je u okviru neke informativne emisije ili jutarnjeg programa to nije posebno određeno za decu„, kazala je Milinkov i dodala deca inače ne bi ni trebalo da provode vreme gledajući informativan program koji nije prilagođen njima.

Tekst Ivane Milosavljević, u celosti, možete pročitati na portalu CINS-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…

Preporučujemo…