CINS i Transparentnost Srbija, zajedno sa građanima, proveravaju kako se upravlja javnim novcem

istraživačko novinarstvo

Beograd, 18. avgust 2022. – Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i Transparentnost Srbija udružili su svoje resurse kako bi, zajedno sa zainteresovanim građanima i građankama, doprineli da se javnim novcem upravlja transparentnije i u skladu sa zakonom.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) neprofitna je nevladina organizacija, posvećena istraživačkom novinarstvu po najsavremenijim, međunarodno usvojenim standardima i uz korišćenje novih alata, tehnika i znanja o profesiji.

  • Znate li za slučaj u kojem su institucije nezakonito trošile novac građana?
  • Da li ste videli kako nadležni, umesto da novac koriste za ono što je Vama i Vašim sugrađanima zaista potrebno, troše na skupe i nepotrebne stvari?
  • U kojim slučajevima prijatelji, porodica i kumovi ljudi na funkcijama zarađuju na štetu Vaše zajednice?

Ako znate odgovore na neka od ovih pitanja, javite se ovim organizacijama putem formulara,  a oni garantuju anonimnost i brz odgovor.

Transparentnost Srbija je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija usmerena na borbu protiv korupcije u Srbiji.

Da bi lakše istražili problem koji Vas muči, u prijavi ga opišite i dostavite dokaze koje imate (dokumenta, fotografije ili video i audio-materijali).

Ove podatke će videti samo novinari i urednici Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), a sa osnovnim informacijama će biti upoznati i pravnici iz Transparentnosti Srbije. Svi oni su obavezni da čuvaju Vašu anonimnost, ukoliko se za nju odlučite.

U slučaju da iz nekog razloga ne možete da popunite upitnik, javite se na: +381 62 10 39 472 (isključivo za probleme tehničke prirode).

Formular za predloge tema nalazi se na sledećem linku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…