ČIJI GRAD? protest i šetnja protiv bahatih nasilnika na vlasti

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane i građanke da se pridruže akciji  ČIJI GRAD? protest i šetnju protiv bahatih nasilnika na vlasti u sredu 25. maja 2016. godine u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda!

Mesec dana kasnije vlast ne saopštava i zataškava ko je odgovoran za rušenje pod maskama. Mesec dana kasnije, mi kažemo ni dana više! 

Tražimo ostavke, tražimo odgovornost, zahtevamo PRAVO NA GRAD! 

U sredu 11. maja pokazali smo da nas ima! I što je još važnije, sve nas je više!! Pokazali smo da se ne bojimo maskiranih nasilnika i njihovih naredbodavaca, i zatražili smo njihovu odgovornost i ostavke! U nadi da ćemo se povući, da će otpor splasnuti, a njihovo zastrašivanje nas ućutkati, poručuju nam u svom bahatom maniru da je sve u redu sa noćnim rušenjem, lišavanjem slobode i nereagovanjem policije na pozive u pomoć građana. Još jednom su pokazali da ne polažu račune građanima, već isključivo partijskoj strukturi i ušemljenim investitorima.

Dok je tako, naše je da se suprotstavimo!

Dok oni ćute i lažu, mi moramo glasno da kažemo istinu!

Dok oni privatizuju gradove, mi ih branimo na ulici!

Suprostavimo se nasilju dok ne bude kasno! Pokažimo da se ne plašimo!

Dođi na protest u sredu 25. maja u 18h ispred Skupštine grada Beograda!

Nakon protesta zakazana je šetnja do zgrade RTS-a.  

Ovu šetnju posvećujemo novinarima koji se bore za dostojanstvo svoje profesije. Onima koji postavljaju prava pitanja, onima koji su zbog istine ugroženi u svojim redakcijama i životima. 

Slobodni mediji su osnova svakog demokratskog društva. Veličina laži odgovara i količini kontrole koju režim zahteva. U Srbiji to ima epske razmere jer se ovako velika laž dugo nije poturala kao istina. Zato želimo da pružimo podršku onima koji je demaskiraju.

Čiji grad? NAŠ GRAD!

Organizaciju protesta možete pomoći tako što ćete: 
1. Pozivati ljude putem Facebook događaja, na linku ovde
2. Skinuti plakat sa linka, odštampati ga i zalepiti ga u svom ulazu
3. Uplatiti novčana sredstva za organizaciju, na linku ovde
4. Prijaviti se za dobošara, vozača ili redara na samom događaju, na linku ovde
5. POZVATI NEKOGA BLISKOG I DOĆI NA PROTEST U DRUŠTVU, da nas bude duplo više

 

Izvor: Inicijativa Ne davimo Beograd

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…