CEP: Poziv za implementaciju Programa malih grantova

Konkurs CEP

Beograd, 21. jul 2019. –  Centar za evropske politike (CEP) raaspisao je poziv za implementaciju Programa malih grantova za podršku civilnom društvu Republike Srbije.

Kompletna konkursna dokumentacija je dostupna na sajtu CEP-a, poziv je otvoren do 30.08. 2019.

Poziv podstiče organizacije civilnog društva u Republici Srbiji aktivno učestvuje u procesu pregovora o pristupanju EU, u vezi sa ekonomskim kriterijumima u procesu pristupanja.

Za Program malih grantova izdvojena je ukupna suma od 25.000 EUR, dok je maksimalni iznos pojedinačnog granta do 6.000 EUR.

Kako navode iz CEP-a, kroz Program će se finansirati 100% opravdanih troškova projekta. Period sprovođenja odobrenih projekata je do 9 meseci, a očekuje se da će se sa realizacijom odabranih projekata početi početkom oktobra 2019. godine.

Program malih grantova se sprovodi u okviru projekta “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno učešće u pregovorima o pristupanju EU kroz izabrane radne grupe Nacionalnog konventa o EU“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…