Cenzolovka: Prodaje se SOS kanal

SOS kanal

Beograd, 16. januar 2018. – Vlasnik sportskog TV kanala SOS Dragiša Kovačević izjavio je da prodaje tu televiziju i da je najpre hteo da ugasi SOS kanal ali da se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene, prenosi sajt Cenzolovka.

Kovačević je za Cenzolovku kazao da će prodati SOS kanal onome ko bude preuzeo sve zaposlene, kako ljudi ne bi otišli na ulicu.

On je kazao da ima više potencijalnih kupaca i da ga ne interesuje da li je u pitanju političar i iz koje je stranke, navodeći "da će se sve znati narednih dana".

"Već imam 45 godina radnog staža i nemam ni motiva niti želje da dalje radim. U ovakvim uslovima, gde nema podršku države i privrede, SOS kanal teško da može da opstane", kazao je Kovačević upitan o razlozima prodaje.

Cenzolovka navodi da je Radoica Milosavljević, kruševački biznismen koji je privatizovao više lokalnih medija u Srbiji, 8. januara ove godine osnovao preduzeće SOS Kanal plus na adresi Trebinjska 7, gde se nalazi i sami SOS kanal.

Prema podacima Agencije za privredne registre, delatnost novoosnovane firme jeste proizvodnja i emitovanje televizijskog programa. Radoica Milosavljević je jedini vlasnik, dok je kao direktor upisan Aleksandar Milutinović koji je od avgusta prošle godine većinski vlasnik TV Apatin, piše Cenzolovka.

Dragiša Kovačević je kazao da je za osnivanje te firme prvi put čuo od Ceznolovke i nije potvrdio da je Milosavljević mogući kupac SOS kanala. 

Na pitanje Cenzolovke da li je tačna informacija da kupuje SOS kanal, Milosavljević je rekao: "Sve što vi novinari kažete je tačno".

Cenzolovka podseća da je Milosavljević javnosti postao poznat nakon što je u talasu privatizacije lokalnih medija 2015. godine kupio osam medija, a Ministarstvo privrede je u januaru 2017. godine saopštilo da je zbog neispunjavanja ugovornih obaveza poništilo privatizaciju RTV Kragujevac koju je kupio, a čiji su se radnici pre toga žalili da im se ne isplaćuju plate.

SOS kanal postoji više od 20 godina i dugo je bio jedini sportski kanal u Srbiji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…