Centrifuga: Produžen rok za prijavu projekata timova mladih

Program donacija za neformalne grupe i organizacije koje sprovodi Erste Banka  u saradnji sa Fondacijom Dokukino će i ove godine podržati najbolje projekte timova mladih od 16 do 35 godina, a rok za prijavu je produžen do 15. aprila.

Prijava za Centrifugu je jednostavna i ne zahteva prethodno iskustvo, već dobre ideje koje pokreću društvo i tim koji je spreman da ih sprovede.

Deset najboljih projekta iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja, dobiće finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 7.000.000 dinara, a projekat sa najvećom podrškom zajednice dobija specijalnu nagradu od 100.000 dinara. Pored finansijske podrške za realizaciju projekata, pobednički timovi će dobiti i mentorsku podršku koja će im koristiti kada budu sprovodili svoje društveno odgovorne projekte u delo.

Superste tim mentora je tokom 2015. godine proglašen za najvredniju komponentu celog jednogodišnjeg Superste programa, koji obuhvata Centrifugu i Klub Superste.

Ukoliko više volite da radite sami, ciklus Kluba Superste, namenjen pojedincima sa idejama iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti, biće otvoren na jesen kada će biti dodeljeno još 2.000.000 dinara za najbolje inicijative.

Više informacija o programu možete pronaći na platformi Superste.net, a u slučaju da imate nedoumice možete pisati Superste timu na: superste@erstebank.rs i superste@dokukino.org.

Izvor: Superste.net

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…