1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Caritas Valjevo otvorio gradski vešeraj

Caritas Valjevo otvorio gradski vešeraj

U okviru strateških planova za razvoj socijalnog preduzetništva i socijalne ekonomije  Caritas Valjevo otvorio je komercijalni vešeraj  “Lindo“ u Karađorđevoj ulici broj 120/b („Uzorova zgrada“).

Građani i firme iz Valjeva mogu da dobiju profesionalnu uslugu pranja, sušenja i peglanja veša po povoljnim cenama, a sva zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinaca već se ulažu u humnitarne svrhe kao što su zapošljavanje ljudi iz ranjivih kategorija, pružanje socijalnih usluga za najugroženije i  sufinansiranje besplatnog vešeraja za osobe sa invaliditetom koji se nalazi u sedištu Caritasa.

„Socijalna ekonomija kao koncept podrazumeva da su socijalni ciljevi važniji od ekonomskih – kao i da se ti socijalni ciljevi ostvaruju na ekonomski održiv način. Ostvaren profit namenjen je ispunjenju određene socijalne misije organizacije i u tom cilju pokrenuli smo komercijalni vešeraj sa nadom da će obezbeđivati dopunska sredstva za rad našeg besplatnog vešeraja za osobe sa invaliditetom koji se nalazi u Caritasu Valjevu, u ulici Braće Veličković“ kaže Radoslav Ljubičić, direktor Caritasa Valjeva.

Radno vreme vešeraja "Lindo" je radnim danima od 08 do 10 časova i od 15 do 20 časova, a subotom od 09 do 13 časova.

Izvor: Caritas Valjevo

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…