Bulat (KOMS): Kroz sistem obrazovanja mlade pripremati da budu aktivni građani

Beograd, 12.avgust 2016 – Mladi se kasno osamostaljuju, 61,3 odsto mladih izdržavaju roditelji, a oko 36 odsto mladih ima svoje prihode, dok samo "trećina mladih želi da učestvuje u politici i donošenju odluka", rečeno je danas na skupu povodom Međunarodnog dana mladih.

Marija Bulat iz Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) ocenila je da omladinskom aktivizmu doprinose sistem obrazovanja i vaspitanja, prenosi Beta.

Ona je navela da roditelji često u Srbiji uče decu da ne treba posebno da se istiću i da profesori često ne "podržavaju drugačije ideje svojih učenika i ne ohrabruju ih da kritički razmišljaju".

"Treba raditi na tome da se mladi kroz sistem obrazovanja pripremaju da budu aktivni građani ovog društva. Treba raditi na tome da se mladi lično i profesionalno usavršavaju'', dodala je Marija Bulat.

Milica Škiljević iz KOMS osvrnula se na ekspoze premijera Aleksandra Vučića i rekla da iz njega može da se zaključi da je "top prioritet Vlade zapošljavanje".

"Iskreno se nadam, odnosno verujem da Ministarstvo omladine i sporta neće ostaviti fokus samo na zapošljavanju, već da će u skladu sa Strategijom za mlade osvrnuti i na druge oblasti poput zdravstva, bezbednosti, kulturnih sadržaja", navela je ona.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…