Bulajić: Nisam u sukobu interesa, neću podneti ostavku

Svetislava Bulajić

Beograd, 19. februar 2018. – Generalna sekretarka Skupštine Srbije Svetislava Bulajić kazala je da je Agencija za borbu protiv korupcije donela pogrešne zaključke o tome da je ona bila u sukobu interesa koji nije prijavila i da će sačekati da je smena, a da neće podneti ostavku.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je nedavno Skupštini da smeni svoju generalnu sekretarku Svetislavu Bulajić jer je, po nalazima Agencije, bila u sukobu interesa i to nije prijavila. 

"Ja apsolutno smatram da zakon ni u jednom obliku nisam prekršila, zbog čega sam 25. januara preko punomoćnika i pokrenula tužbu pred Upravnim sudom", kazala je Bulajić u intervjuu za N1. 

Upitana o zaključku Agencije da je samu sebe upućivala na službene puteve u Istanbul, Edinburg, Varšavu i Kijev, Bulajić je kazala da ta putovanja nisu bila privatna, i da su ih finansirali partneri, što Skupštinu nije koštalo.

"Što se tiče prekovremenog rada, ja sam za to vreme zaista radila. Moja putovanja, moj prekovremeni rad, sve je to vezano za moj rad u Skupštini", kazala je Bulajić.

Komentarišući to što joj je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tokom jedne sednice rekla: "Izlazi napolje, još jednom me dovedeš u zabludu… izlazi napolje i donesi mi podatke!", Bulajić je kazala da nikoga nije dovela u zabludu i da je otišla da donese podatke koji su već bili tu. 

"Moj je posao da budem nema i ja sam ostala nema. Ponosna sam što sam se ponela profesionalno i sa odmerenošću", rekla je ona. 

Govoreći o najavi iz kabineta predsednice Skupštine da će njeno smenjivanje biti na dnevnom redu prve naredne sednice, Bulajić je rekla da o tome ne zna ništa. 

"Ja svakako tražim poništavanje rešenja Agencije. Na meni je da radim, a na većini da me smeni ako hoće", rekla je Bulajić i dodala da o podnošenju ostavke ne razmišlja jer to za nju ne bi bio moralni čin i da sebe mora da odbrani od neosnovanih napada.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…