1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Brnabić bez komentara na odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije

Brnabić bez komentara na odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa Koordinacionim telom Vlade Srbije

Ana Brnabić

Beograd, 04. januar 2019. –  Premijerka Srbije Ana Brnabić neće komentarisati odluku Medijske koalicije da suspenduje dijalog sa predstavnicima Koordinacionog tela Vlade Srbije za saradnju sa medijima, rečeno je FoNetu u kabinetu premijerke.

Medijska koalicija ranije saopštila je da je suspendovala dijalog zbog toga što nijedan od konkretnih i oročenih zahteva novinarskih i medijskih udruženja nije ispunjen, a istovremeno situacija na medijskoj sceni iz dana u dan se pogoršava.

Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Poslovno udruženje Lokal pres, Asocijacija onlajn medija.

Radna grupa u kojoj su bili i predstavnici udruženja koja čine Medijsku koliciju, predala je 27. decembra premijerki Brnabić Nacrt medijske strategije, a premijerka je tada istakla važnost transparentnosti i inkluzivnosti celog procesa.

Vlada Srbije je tada najavila da će Nacrt medijske strategije biti dostupan svim građanima početkom ove godine, kada nadležni organi usvoje program javne rasprave.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…