1. Početna
  2. Društvo
  3. Obrazovanje
  4. British Council: Nove tehnologije u obrazovanju 2016.

British Council: Nove tehnologije u obrazovanju 2016.

macbook

British Council organizuje treći po redu događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u obrazovanju – konferencija i sajam “Nove tehnologije u obrazovanju 2016” održaće se u Belexpocentru i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu 26. i 27. februara 2016.

Želja British Council je  da pruži podršku predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem da postanu inovativnije, da osavremene proces učenja i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. S druge strane, British Council želi da podrži male preduzetnike i velike kompanije da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija. Svima njima biće pružena prilika da čuju svetske stručnjake i nađu inspiraciju tako što će ekperimentisati sa novom tehnologijom i sresti interesantne sagovornike/partnere iz regiona, ali i celog sveta.

O ovim temama govoriće se na velikoj regionalnoj konferenciji u Beogradu, a pratiće je i sajamski program u okviru koga će svoja rešenja predstaviti kompanije, izdavačke kuće i obrazovne institucije iz Srbije i regiona i iz Velike Britanije. Kao novina u odnosu na prošlu godinu, biće reči i o primeni IKT u predškolskom obrazovanju, upotrebom IKT kroz celoživotno učenje i primerima dobre prakse koje stižu od predstavnika ovih oblasti.

Događaj će pokriti sledeće teme:

upotreba IKT u predškolskom obrazovanju
upotreba IKT u osnovnim školama
upotreba IKT u srednjim školama
upotreba IKT na univerzitetima
inkluzivno obrazovanje uz podršku IKT
upotreba IKT kroz celoživotno učenje.

Učešće na konferenciji je besplatno, a predavanja će biti na srpskom i engleskom jeziku. Program konferencije će biti realizovan u više sala.

Ovaj događaj British Council organizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima.

Ako imate pitanja o bilo kom delu programa na „Novim tehnologijama u obrazovanju“,možete kontaktirati  Aleksandra Borisavljevića.

Izvor: British Council

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…