Branki Katić pripala nagrada „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2021/2022.

Branka Katić
Foto: youtube.com

Beograd – Nagrada „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2021/2022. pripala je Branki Katić.

Ona je nagrađena za ulogu Blanš u predstavi „Tramvaj zvani želja„, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS).

Od predloženih 15 glumačkih ostvarenja, žiri UDUS-a u kome su glumci Branka Petrić, Vesna Čipčić, Dragana Đukić i Miodrag Miki Krstović doneo je jednoglasno odluku da nagrada pripadne Katić, kaže se u saopštenju.

U konkurenciji su bila glumačka ostvarenja premijerno izvedena u Srbiji između 1. jula 2021. i 30. juna 2022. godine, a Katić je ulogu ostvarila u komediji Tenesija Vilijamsa, koji je režirala Lenka Udovički, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Belefa i Teatra Ulisis (Ulysses).

Nagrada ustanovljena 1994. godine, sastoji se od plakete sa likom glumca  Žutića (1939-1993), rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Iz UDUS-a su saopštili da će početkom naredne pozorišne sezone objaviti termin svečanosti uručenja nagrade 28. dobitnici Katić.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić podržali su Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…