1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Božović: MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov

Božović: MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov

Marinika Tepić, Aleksandra Jerkov

Beograd, 29. septembar 2019. – Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović pozvao je MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov.

Božović je poziv uputio imajući u vidu najnovije brutalne pretnje koje je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izneo u svojim medijskim nastupima.

Ove pretnje treba shvatiti vrlo ozbiljno i zadatak je svih državnih organa da ih tako tretiraju. On mojim koleginicama preti da će ostati bez kose na glavi. Zbog politike Vojislava Šešelja i njegovih izjava ljudi su ostajali bez glava“, naveo je Božović u saopštenju.

Dodao je da je „opasno potcenjivati, relativizovati i doživljavati kao neozbiljne pretnje koje Šešelj upućuje, ili njega lično“.

Ovo je još opasnije utoliko što je za sve vreme od izricanja presude u Haškom tribunalu do danas postalo jasno da Šešelj ima zaštitu svojih učenika koji su danas u vrhu vlasti, da se na njega zakoni ne odnose i da nesmetano može da preti, širi mržnju, krši zakone i Ustav Srbije. Svaki izostanak reakcije države, poput ovog slučaja, biće samo još jedan dokaz te podrške“, kazao je Božović.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…