BOŠ: Otvoren konkurs za dodelu donacije za javno zagovaranje i učešće građana

Konkurs BOŠ
Foto: Dijalog Net

Beograd – Beogradska otvorena škola raspisuje Poziv za dodelu donacija za javno zagovaranje i učešće građana, koji je namenjen organizacijama civilnog društva.

Poziv je otvoren do 24.11.2023. do 15 časova.

Na poziv se mogu prijaviti organizacije civilnog društva (OCD) koje su registrovane kao udruženja, fondacije ili zadužbine, u skladu sa važećim Zakonom o udruženjima ili Zakonom o zadužbinama i fondacijama.

OCD mogu predlagati projekte samostalno (kao nosilac projekta) ili u partnerstvu (bilo kao nosilac projekta ili kao partner na projektu).

Zainteresovane OCD mogu dobiti podršku za realizaciju aktivnosti kojima se osnažuje uloga civilnog društva kroz proces javnog zagovaranja, čime se doprinosi jačanju demokratskog društva i osnažuju kapaciteti organizacija civilnog društva, koje u realizaciji svojih aktivnosti aktivno uključuju građane.

Organizacije civilnog društva mogu da konkurišu za finansijsku podršku u vrednosti od 3.000 do 40.000 evra. Projekat može trajati najmanje šest, a najviše deset meseci (u zavisnosti od iznosa donacije za koju se konkuriše).

U okviru ovog poziva biće podržana najmanje 23 projekta organizacija civilnog društva u 2024. godini.

Osim finansijske podrške, organizacije će imati potrebnu mentorsku i ekspertsku podršku za realizaciju projekata.

Beogradska otvorena škola organizuje onlajn info sesiju za sve zainteresovane organizacije 8. novembra 2023. u 11 časova. Ukoliko želite da učestvujete na info sesiji, možete se prijaviti putem ovog linka.

Konkursna dokumentacija i ostale informacije u vezi sa ovim Pozivom nalazi se na ovom linku.

Poziv za dodelu donacija za javno zagovaranje i učešće građana se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…