BOŠ: Konferencija „Radne prakse kao most između sveta obrazovanja i sveta rada“

Beogradska otvorena škola – BOŠ organizuje konferenciju „Radne prakse kao most između sveta obrazovanja i sveta rada“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati i efekti projekta „PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a koji je realizovan u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije.

U programu prakse je učestvovalo ukupno 18 privrednih društava iz 7 opština i gradova u Srbiji, koja su angažovala 30 praktikanata. Prema rezultatima evaluacije programa, svi praktikanti smatraju da su tokom prakse stekli stručne veštine i znanja važna za profesionalni i lični razvoj.

Konferencija će biti održana 23. februara 2016. godine, sa početkom u 10 časova, u sali Beograd Palata Srbije, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd.

U uvodnom delu konferencije prisutnima će se obratiti visoki predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Privredne komore Srbije. Svoja iskustva o učešću u programu prakse predstaviće nekoliko poslodavaca i praktikanata, dok će se u okviru panel diskusije govoriti o konceptu kvalitetnih stručnih praksi, o usvajanju standarda kvaliteta i unapređenju pravnog okvira za njihovu realizaciju.

Značaj organizovanja i realizovanja kvalitetnih stručnih praksi u kontekstu unapređivanja zapošljivosti mladih je neosporan. Stručne prakse predstavljaju sve bitniji instrument u kadrovskim politikama i dugoročnim planiranjima privrednih društava. Ipak, pogrešno osmišljene i sprovedene mere podrške za unapređenje programa praksi mogu da dovedu do povećanja broja mladih koji u dugom vremenskom periodu rade loše plaćene poslove u sivoj zoni.

Upravo o ovim pitanjima i izazovima, ali i primerima dobre prakse će se diskutovati na konferenciji. Učesnici će biti predstavnici državnih institucija i lokalnih samouprava, predstavnici kancelarija za mlade, poslovnog sektora, univerzitetskih centara za vođenje karijere, omladinskih udruženja, studentskih organizacija, praktikanti, relevantni eksperti, mediji i šira zainteresovana javnost.

Zainteresovani svoje učešće na konferenciji potvrdite do subote 20. februara popunjavanjem onlajn formulara. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Bojani Jevtović putem mejl adrese bojana.jevtovic@bos.rs ili kontakt telefona: 011 3061 341.

Izvor: Krovna Organizacija Mladih Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…