Boris Tadić za KRIK: Snimci nemaju veze sa mnom

Boris Tadić

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je znao za postojanje snimaka koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK na kojima su sastanci švercera droge Rodoljuba Radulovića sa vrhom MUP-a, ali da s njihovim objavljivanjem nema veze.

''Svaka služba bezbednosti snima one koji su sumnjivi. U ovom slučaju to nije bio nijedan predstavnik Vlade, već gospodin Radulović, jer je istraga u tom trenutku bila u samom začetku“, rekao je Tadić.

Tadić je rekao da nije imao saznanja s kim se 2008, u vreme kada je on bio predsednik Srbije, sastajao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

''Nisam ja znao sa kim se predstavnici Vlade sreću, već sam naknadno na Savetu za nacionalnu bezbednost dobio plan delovanja protiv organizovanog kriminala šverca narkotika. U tom kontekstu bio sam informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka. Sve je bilo po zakonu i sve je bilo u koordinaciji sa bezbednosnim informativnim institucijama“, izjavio je Tadić.

Na pitanje novinara šta je uradio pošto je video snimke, Tadić je rekao da nikada nije uticao na sudske procese i na odluke tužilaštva.

''U vezi sa ovim snimcima, pokrenute su istrage na vreme i pokrenut je krivični proces. Da li taj proces vodi do nekog sadašnjeg člana vlade, to je pitanje pravosudnih institucija i tužilaštva“, rekao je Tadić.

On je dodao i da ne zna da li su bezbednosne službe obavestile Dačića da je Radulović pod njihovom istragom.

''Ja nikada u životu sa Ivicom Dačićem o bilo kakvom snimku i o njegovoj vezi sa gospodinom Radulovićem nisam razgovarao“, dodao je Tadić.

Podsetimo, na snimcima su zabeleženi tajni sastanci vrha policije i Rodoljuba Radulovića, osuđenog člana narko-grupe Darka Šarića. U periodu od novembra 2008. do aprila 2009. godine Radulović se devet puta sastajao sa osobama iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova – tadašnjim ministrom policije Ivicom Dačićem, njegovim savetnikom Ivicom Tončevim, Dačićevim šefom kabineta Brankom Lazarevićem i zamenikom šefa kabineta Vanjom Vukićem.

U periodu kada su se susreti održavali, Radulović je sa Darkom Šarićem organizovao velike isporuke droge iz Južne Amerike u Evropu.

Autorka: Jelena Vasić, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…