Bodrožić: Ponovo je jedna organizovana grupa otela državu i podredila institucije svojim interesima i konstrukcijama

Željko Bodrožić

Beograd, 28. jul 2020. – Ponovo na delu vidimo koliko je jedna organizovana grupa otela državu i podredila sve institucije svojim interesima i bolesnim konstrukcijama, smatra predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić.

On je to naveo, u pisanoj izjavi FoNetu, povodom zahteva Uprave za sprečavanje pranja novca da istraži poslovanje većeg  broja NVO, medija, udruženja i novinara.

Prema njegovoj oceni, sada je zloupotrebljena Uprava za sprečavanje pranja novca, kako bi se nastavilo maltretiranje i kriminalizacija nezavisnih medija, udruženja, civilnog sektora i svih koji Aleksandru Vučiću iz nekog razloga nisu po volji.

Istovremeno, naduvanjem slučaja skreće se pažnja sa problema koji istinski opterećuju naše društvo, ukazao je Bodrožić.

On očekuje da svi koji su na spisku „složno odgovore krivičnim prijavama protiv partijskih fukcionera i marioneta koji su pokrenuli ovaj proces„.

A očekujem da će pomenuta Uprava u skorije vreme konačno početi da se bavi stvarnim peračima para, kojih je u našem društvo nažalost mnogo, i da više neće biti zloupotrebljena kako bi se nepodobni mediji, udruženja i pojedinci predstavili kao teroristi„, zaključio je Bodrožić.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…