Bivšem gradonačelniku Novog Pazara iz budžeta iscurili milioni

Novi Pazar

Novi Pazar, 01.novembar 2016. (Beta/Radio Sto plus) – Bivši gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović sklopio je tokom mandata najmanje jedan štetan ugovor kojim je budžet grada oštetio za oko pola miliona evra, preneo je 1. novembra Radio Sto plus.

Mahmutović, koji je bio gradonačelnik od 2009. do izbora 2016. godine, platio je preduzeću Interkomerc za junice koje, međutim, nisu isporučene seljacima kao pomoć za razvoj stočarstva.

Mahmutović je za kupovinu junica, koje nikada nisu isporučene, preduzeću Interkomerc iz budžeta Novog Pazara platio skoro devet miliona dinara i prosledio još 45 miliona dinara iz Republičkog fonda za podsticaj razvoja.

Novac je bio namenjen za kupovinu 250 priplodnih junica i dodelu seljacima na ime pomoći za razvoj stočarstva na području novopazarske opštine.

Prema podacima do kojih je došao Radio Sto plus, na oglas se javio samo Interkomerc – preduzeće Gorana Perčevića, koje je kao najpovoljniji ponudjač i dobilo posao od 62 miliona dinara.

Mahmutović je potpisao ugovor po kojem je Interkomercu unapred trebalo da se plati ceo iznos, i klauzulom po kojoj, "ukoliko ne izvrši sve ugovorene obaveze, ili ih ne izvrši na ugovoreni način, druga strana ima pravo da jednostrano raskine ugovor".

Dobavljaču je par nedelja posle potpisivanja ugovora transferisano 45 miliona dinara iz razvojnog fonda, u sledećih nekoliko meseci u delovima još oko devet miliona dinara građana Novog Pazara, ali Interkomerc, pošto mu nije isplaćena cela svota, junice nije isporučio.

Telefoni navedeni na sajtu Interkomerca kao kontakt sa tom firmom su isključeni i "nepostojeći" brojevi, pa je praktično nemoguće saznati gde je završio novac koji im je isplaćen, preneo je Radio.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Svet, Vesti

Deset godina od smrti Nelsona Mandele

_______
Beograd – Na današnji dan pre deset godina,  5. decembra 2013. umro je Nelson Mandela, predsednik Južnoafričke Republike, čovek čije je ime postalo simbol borbe protiv rasizma. Mandela je bio…