BIRODI sprovodi anketu o životu u vreme (i posle) COVID-19

BIRODI

Beograd, 04. april 2020. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) је, uz monitoring centralnih informativnih emisija, pokrenuo i online anketu Život u vreme i posle COVID-a 19!

Statistički rezultati ankete su online vidljivi i mogu se citirati uz navođenje izvora, uzorka i vremena preuzimanja rezultata.

U anketi iznete preporuke, mišljenja, sugestije i stavove o aktuelnom stanju pandemija COVID-a 19 i stanju i predviđanjima posle pandemije biće periodično predstavljane javnosti.

Birodi poziva sve građane, organizacije civilnog društva, strukovna udruženja, univerzitete, sindikate, medije, udruženja privrednika da se uključe popunjavanjem i širenjem ankete na način koji je u skladu sa zakonom.

Birodi moli da se u odgovorima ne koriste govor mržnje, etikete, uvrede, odnosno da ne iznosite neproverene, neistinite i teško proverive informacije!

Poziva se i za predloge tema i pitanja koja bi bila deo Birodijevih budućih anketa, jer ovo je samo prva u nizu!

Birodi veruje da će popunjavanje ankete pomoći u trošenju viška vremena uz molbu da #OstaniKodKuće.

Ovaj poduhvat je plod volonterskog rada članova BIRODI i doprinos očuvanju javnosti u doba pandemije COVID 19.

Za sva dodatna pitanja i sugestije pišite na zoran.gavrilovic@birodi.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…