BIRODI: REM da reguliše medijsko učešće i predstavljanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u izbornoj kampanji

Foto: Tanjug

Beograd – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da reguliše medijsko učešće i predstavljanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u izbornoj kampanji.

BIRODI, navodi kao primer, njegovo jučerašnje televizijsko gostovanje u kojem je najviše vremena posvetio izborima mada je najavljen kao predsednik države.

U saopštenju BIRODI navodi da REM treba, shodno novousvojenim Zakonom o elektronskim medijima, da donese pravilnik ili uputstvo kako bi se to regulisalo.

Navedenim pravilnikom ili preporukom potrebno je regulisati razdvajanje medijskog predstavljanja Aleksandara Vučića kada on govori kao predsednik Republike i kad on govori kao član Srpske napredne stranke kojoj je dao svoje ime za naslov izborne liste„, naveo je BIRODI.

Kako je napomenuto, bez postavljanja jasne granice između ova dva medijska predstavljanja Vučića, građani će biti izloženi medijskoj manipulaciji, odnosno mogu biti uvereni da se i na ovim izborima glasa za Vučića, jer je evidentno da „Vučić vodi kamanju sa pozicije predsednika Republike za potrebe stranke čiji je član„.

BIRODI kaže da je u sinoćnjem televizijskom intervjuu TV Prva Vučić najavljen kao predsednik države a da je tokom njega govorio o temama i iznosio političke stavove kao osoba koja je svoje ime dala izbornoj listi SNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…