BIRODI pokrenuo kampanju informisanja i podrške učesnicima izbornog procesa

izbori

Beograd, 7. novembar 2019. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) počinje kampanju informisanja, ohrabrivanja i podrške učesnicima izbornog procesa da prijave moguće nezakonitosti, zloupotrebe i nepravilnosti aktera koji su uključeni u izborni proces.

Uzbunjivači u izbornom procesu mogu da budu radno angažovana lica, uključujući i volontere i honorarne saradnike u Republičkoj izbornoj komisiji, u izbornim komisijama i biračkim odborima sudovima i tužilaštvima, Agenciji za borbu protiv korupcije.

Uzbunjivači mogu biti i u Republičkom zavodu za statistiku, Skupštini Srbije, Republičkoj agenciji za elektronske medije, javnim medijskim servisima i privatnim medijima, agencijama za istraživanja javnog mnjenja, agencijama za marketing, organizacijama civilnog društva koje posmatraju izbore, političkim partijama i njihovim donatorima.

Osobe koje imaju informacije o počinjenim nepravilnostima u izbornom procesu mogu da nam se obrate preko email adrese: kontakt@izborise.rs.

U saopštenju se navodi da BIRODI pruža pravno savetovanje, zaštitu identiteta i medijsku podršku.

Za tu priliku BIRODI je oformio i novu web stranicu, www.izborise.rs, na kojoj se nalaze informacije potrebne uzbunjivačima, kao i važeći zakoni Srbije koji regulišu ovu materiju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…