BIRODI: Otvorene prijave za školu socioloških istraživanja i monitoringa medija

monitoring

Beograd, 22. jun 2022. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) onjavljuje poziv za BIRODI školu istraživanja i monitoring medija.

Program uključuje obuku za deset polaznika koja će se održati u Beogradu u periodu od 11. do 13. jula 2022. godine.

Na poziv mogu da se prijave studenti/kinje završnih godina i apsolventi/kinje Fakulteta političkih nauka (smer Novinarstvo, Komunikologija), Filozofskog fakulteta (smer Sociologija) i Fakulteta dramskih umetnosti (smer Multimedijalna produkcija), Fakultet za medije i komunikacije (smerKomunikacije i novinari/ke sa ili bez iskustva.

Rok za slanje prijava za program obuke je od 20. juna do 30. juna 2022. godine do kraja dana.

Tokom prijave za program je neophodno poslati radnu biografiju (ne više od 2 strane) i motivaciono pismo (ne više od jedne strane) na: office@birodi.rs.

Kandidati/kinje koji uspešno prođu proces selekcije imaće priliku da usavrše svoje istraživačke i veštine monitoringa medija kroz rad sa iskusnim članovima BIRODI tima.

Program realizuje organizacija Biro za društvena istraživanja (BIRODI) u okviru projekta „Fostering Objective Reporting in Serbia“ podržanog od strane National Endowment for Democracy (NED).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…