BIRODI o okruženju u kojem rade mediji i medijski radnici u Srbiji

industrija populizma

Beograd, 13. avgust 2020. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) prethodnih osam godina sprovodi monitoring izveštavanja u centralnim informativnim emisijama koje se emituju na šest televizija u Srbiji.

Predmet interesovanja ove organizacije bilo je izveštavanje u centralnim informativnim emisijama pet televizija sa nacionalnom pokrivenošću (RTS, Pink, Prva, Happy, B92) i N1 kao kablovska televizija.

Sprovedene aktivnosti stvorile su istraživački materijal koji je omogućio da BIRODI istraživačke nalaze dodatno testira kao i da teorijski objasni medijski podsistem u Srbiji.

Osnove teorijskog modela medijskog podsistema u Srbije postavljene su već nakon prvog monitoringa koji je sproveden 2012. godine.

Publikacija “Industrija populizma” je još jedan doprinos ove organizacije sagledavanju okruženja u kojima funkcionišu mediji i medijski radnici u Srbiji.

Autor ove publikacije je sociolog Zoran Gavrilović, glavni istraživač ove organizacije, a nastala je u okviru projekta “Fostering Objective and Professional Reporting” koji je podržao  od strane National Endowment for Democracy (NED).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…