BIRODI: Konkurs za podršku medijima u izgradnji kapaciteta za sprovođenje online istraživanja

novinari

Beograd, 24. avgust 2020. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) raspisuje konkurs za podršku medijima u izgradnji tehničko-tehnoloških i stručnih kapaciteta za sprovođenje online istraživanja.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2020. godine.

Konkurs je raspisan u okviru Online istraživačke akademije koju BIRODI sprovodi uz podršku European Endowment for Democracy (EED).

Svrha navedenih aktivnosti je jačanje javnosti u Srbiji kroz aktivno slušanje i komunikaciju sa publikom i stvaranje uslova za redakcijsku evaluaciju medijskih sadržaja kao elemenata održivosti medija.

BIRODI navodi da će izabrani mediji kroz edukativne radionice biti osposobljeni da samostalno koriste platformu Tvoj stav, kako za potrebe evaluacije svojih medijskih sadržaja, tako i za ispitavanja medijskih potreba publike. Pored toga, mediji će biti osposobljeni da formiraju i održavaju panel svoje publike sa kojom će komunicirati putem online istraživanja.

S tim u vezi, izabrani mediji imaće na raspolaganju modele anketa koje će moći da koriste za svoja onlajn istraživanja uz obavezu potpisivanja Istraživačkog kodeksa.

Važan segment je i mogućnost da izabrani mediji zajednički rade na Medijskom panelu koji čine
građani, novinari i akademska zajednica.

Članovi Medijskog panela mogu, u međusobnom partnerstvu, da sprovode potrebna istraživanja publike.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…