1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. BIRODI: Javnost da bude uključena u izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije

BIRODI: Javnost da bude uključena u izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije

BIRODI

Beograd – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) traži da javnost bude uključena u izbor novog direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

BIRODI je u saopštenju upozorio da je izbor članova veća te agencije sproveden „ispod radara javnosti“ što se kako se navodi, odrazilo na broj i kvalitet kandidata.

Apelovali su na Pravosudnu akademiju i Agenciju za sprečavanje korupcije da sprovedu kampanju pozivanja svih pravnika koji ispunjavaju uslove za direktora Agencije, a koji „imaju interes da doprinesu da se Srbija izbori sa korupcijom“, da se prijave na konkurs.

Tokom kampanje kandidatima treba pružiti argumenta da je konkurs čist, odnosno da se unapred ne zna ko će biti novi direktor Agencije za sprečavanje korupcije“, stoji u saopštenju Biroa za društvena istraživanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…