1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. BIRN Srbija o građevinskim radovima Stefanovićevog „druga iz Sopota“

BIRN Srbija o građevinskim radovima Stefanovićevog „druga iz Sopota“

Nebojša Stefanović

Beograd, 5. septembar 2019. – Ljudi iz okruženja ministra policije postali su vlasnici vrednih nekretnina od Vrnjačke Banje do Kosmaja i kao da je na njih mislio Aleksandar Vučić kada je rekao da je potrebno letovati u Sopotu, a ne u skupim stranim odmaralištima.

Podsećamo da je KRIK nedavno pisao da su  hotele „Tonanti“ i „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji ispod cene kupili su biznismeni bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

U blizini Sopota, na svega pola sata vožnje od Beograda, u ataru sela Nemenikuće na obodu Kosmaja, kamioni od ranog jutra dopremaju građevinski materijal na plac opasan ogradom visokom preko dva metra.

Reporteri BIRN-a zbog ograde, visokog rastinja i nepristupačnog terena nisu uspeli do kraja da vide šta se tačno gradi. Ipak, iz registra građevinskih dozvola vidi se da na toj lokaciji niču stambeni objekat od 1.200 kvadrata i sportski teren iste veličine. Ukupna vrednost radova procenjena je na 600.000 evra.

Investitor je Darko Đurović, bratanac Dmitra Đurovića, člana SNS-a i bivšeg direktora Koridora Srbije.

Nije mi jasno odakle nekim ljudima toliko novca. Dobro, razumem, bio je direktor Koridora, ali da je imao platu i pet hiljada evra nije mogao toliko da zaradi da kupi i izgradi sve ovo“, kaže jedan od stanovnika sela Nemenikuće za BIRN.

Đurovićev prvi komšija u Sopotu je Aleksandar Papić, blizak prijatelj i saradnik ministra policije Nebojše Stefanovića. Njihova imanja deli ograda, a na placu Papića postoji objekat koji bi mogao da se okarakteriše kao vikendica za odmor, sa prostranim tremom i malim terenom za basket koji ima tartan kao podlogu. 

Papić se pominje u BIRN-ovoj priči o nasilnom preuzimanju hotela Šumadija na Banovom brdu.

On je tada, predstavljajući se da radi u ime ministra, vlasniku hotela ponudio povraćaj vlasništva nad hotelom u nameri da izgladi stvari. Ministar Stefanović je kasnije demantovao da je bilo ko pregovarao u njegovo ime u ovom poslu.

Više izvora BIRN-a potvrdilo je da su Stefanović i Papić kumovi, odnosno da je sestra Papićeve supruge kuma supruge Nebojše Stefanovića.

Takođe, kuća ministra policije na Bežanijskoj kosi, u koju se doselio nakon što je stupio na javnu funkciju i Papićeva kuća su jedna do druge i deli ih samo ograda.

Tekst  Aleksandra Đorđević i Jelene Veljković, u celosti, možete pročitati nsa sajtu javno.rs.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…