BIRN Srbija: Bivši direktor Krušika bogatiji za milion evra

Mladen Petković

Beograd, 24. oktobar 2019.  – Bivši direktor Krušika Mladen Petković i njegova supruga su za prethodnih godinu dana stekli nepokretnosti vredne najmanje milion evra, saznaje BIRN.

Dok državni vrh i tabloidi vode hajku protiv Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Krušika koji je javnosti dostavio podatke o nepravilnostima u poslovanju ove fabrike, skoro neprimetno i daleko od očiju javnosti bivši direktor Krušika i njegova supruga postaju bogataši.

BIRN je u novembru 2018. godine objavio priču o ulozi oca ministra Stefanovića u prodaji oružja iz fabrike Krušik kao i o tome da je supruga direktora ove vojne fabrike preko svog privatnog preduzeća kupila stan na Vračaru od 170 kvadrata.

Od tada do danas porodica Petković je stekla dodatne nekretnine u vrednosti od oko milion dolara, ukazuju novi podaci do kojih je došao BIRN.

Petković na čelo Krušika dolazi u januaru 2014. godine kao kadar Srpske napredne stranke i bez prethodnog iskustva u vođenju ovako velikih poslova. Pre dolaska u namensku industriju radio je u Er Srbiji.

Krušikom je upravljao skoro pet godina, sve do novembra 2018. godine, kada prelazi na mesto direktora Zastava oružja iz Kragujevca.

Tekst Jelene Veljković i Aleksandra Đorđevića, u celosti, možete pročitati na sajtu javno.rs

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…