1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. BIRN: Otvoren konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu

BIRN: Otvoren konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu

novinar

Beograd, 11. februar 2020. – Otvoren je konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu, saopštio je BIRN.

Rok za slanje prijava: 10. mart 2020.

Posle 13 godina podrške novinarima širom Balkana, sada će biti prihvaćene prijave i iz zemalja Višegradske grupe (Republika Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Stipendija za novinarsku izuzetnost namenjena je profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču sa prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava.

Svake godine BIRN bira 10 novinara putem javnog konkursa za stipendiju koja obuhvata: 3.000 EUR, mentorsku uredničku podršku, učešće u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najuticajnijim regionalnim i internacionalnim medijima.

Internacionalni žiri će na kraju programa izabrati tri najbolja novinarska članka i dodeliti nagrade.

Dodatne informacije u vezi sa programom i načinom prijavljivanja, mogu se dobiti slanjem upita na mejl fellowship@birn.eu.com.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…