1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. BIRN: Otvoren konkurs za novinarske stipendije

BIRN: Otvoren konkurs za novinarske stipendije

novinari

Beograd, 2. februar 2019. – Balkanska istraživačka mreža (BIRN) u saradnji sa Erste fondacijom i ove godine raspisala je konkurs za novinarske stipendije za 2019. godinu.

Krajnji rok za prijave je 6. mart 2019.  

Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na veb stranici programa.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2.000 evra, kao i dodatnih 2.000 evra za troškove putovanja i istraživanja.

Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima, a njihovi tekstovi biće objavljeni u relevantnim regionalnim i evropskim medijima.

Poziv je otvoren za novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…