1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. BIRN o slučaju nestalog novinara

BIRN o slučaju nestalog novinara

Stefan Cvetković

Beograd, 20. jun 2018. –  Policijska uprava Pančevo podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu krivičnu prijavu protiv novinara Stefana Cvetkovića zbog sumnje da je počinio krivično delo lažno prijavljivanje, saznaje BIRN.

Cvetković se tereti da je prijavio da je nad njim učinjeno krivično delo protivpravno lišavanje slobode, iako je znao da to delo nad njim nije izvršeno, navodi se u prijavi.

U obrazloženju piše da je Cvetković policiji dao izjavu da ga je 13. juna 2018. godine oko 21,45 iz njegovog vozila na silu izvuklo više nepoznatih osoba koje su mu naredile da uđe u drugo vozilo da bi nakon toga bio odvezen na nepoznatu lokaciju u Beloj Crkvi, gde je navodno bio zadržan sve do 15. juna oko 14 časova.

U prijavi se navode i neki već poznati detalji, poput onog da je pored automobila pronađen ručni sat.

Na satu je pronađen DNK koji se poklapa sa DNK Stefana Cvetkovića. Na satu nije bilo DNK drugih osoba.

BIRN je objavio detalje razgovora sa Cvetkovićem o tome kako je izgledao njegov nestanak i oslobađanje.

Razgovor, međutim, nije doneo razjašnjenje šta se zaista dogodilo u ovom slučaju, zbog nejasnoća u njegovom svedočenju, kao i zbog neslaganja sa službenom beleškom načinjenom nakon njegovog pronalaska.

Podsećamo da je Stefan Cvetković na konferenciji za medije rekao da traži međunarodnu istragu iz preventivnih razloga.

 

 

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…