BIRN: Letnja škola istraživačkog novinarstva

Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN) organizuje Letnju školu istraživačkog novinarstva, namenjenu novinarima koji već imaju iskustvo u ovoj oblasti i žele usavršiti svoja znanja i veštine. 

Letnja škola istraživačkog novinarstva prilika je za novinare da o novim tehnikama i veštinama uče od svetski priznatih urednika i trenera koji će ih provesti kroz radne discipline i unaprediti njihov istraživački rad. Treneri u ovogodišnjoj BIRN-ovoj letnoj školi su iskusni novinari i urednici iz Reuters-a, Univerziteta Columbia, The Guardian-a, OCCRP-a i drugi.
 
Za pohađanje škole biće izabrano 30 novinara, od kojih 20 s područja Balkana. Odabrani učesnici predložiće ideje za priče i biće formirane grupe novinara. Tri najbolje grupe će biti nagrađene iznosima od 1.500 do 3.000 evra. Novinare pobednike će voditi glavni treneri i BIRN-ovi istraživački urednici.
 
Novinari sa područja Balkana koji žele pohađati BIRN-ovu letnu školu potrebno je da imaju tri godine iskustva, a mogu dolaziti iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine.
 
Ukupna cena kursa je 790 evra, a pokriva troškove obuke, smeštaja i svih obroka. Takođe, uključuje i udžbenik BIRN-a pod naslovom "Iza kulisa: Vodič za istraživačke novinare na Balkanu". Ograničeni broj stipendija dobiće najbolji kandidati, uz dodatno pokrivanje putnih troškova do 100 eura. Novinari kojima nije potrebna stipendija prijavu mogu dostaviti do 1. augusta.
 
Letnja škola će se održati od 21. do 27. augusta u Konjicu.
 
Krajnji rok za prijavu je 20.7.2016.

Izvor: Media.ba

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…