Bezbednost u turizmu u vreme korona krize

Safe Travels

Beč, 10.jul 2020.- U vreme pandemije izazvane korona virusom sopstveno zdravlje prilikom putovanja je postalo prioritet širom sveta.

Pojačane bezbednosne i higijenske mere u sektoru turizma dovele su do razvoja globalnog brenda „Safe Travels“.

Organizacija „World Travel & Tourism Council“ razvila je ovaj brend u saradnji sa vladama, zdravstvenim stručnjacima i udruženjima, i uz podršku Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija. U borbi protiv novog korona virusa „Safe Travels“ mogu koristiti organizacije i destinacije kako bi za svoje goste osigurali najviše bezbednosne standarde, a jedan od učesnika je i grad Beč.

Grad Beč se na najbolji mogući način suočio sa korona krizom. „European Best Destinations“ je rangirala naš grad među najbezbednije turističke destinacije, što ćemo marketinški iskoristiti kako bismo ponovo oživeli turizam. Najviše standarde koje nudimo gostima ističemo sa „Safe Travels“ brendom, ali i „Safe Stay“ žigom bečkih hotelijera“, izjavio je direktor Bečke turističke organizacije, Norbert Ketner.

Radna grupa hotelijera Privredne komore Beča razvila je bezbednosni žig „Safe Stay“ za svoje članove kako bi povećala bezbednost u hotelima uvođenjem dodatnih preventivnih mera. Merenje temperature zaposlenima, posebno imenovan predstavnik za Covid-19, dodatne mere čišćenja i dezinfekcije i digitalizovani jelovnici su neke od mera čiji je cilj da zaštite goste i zaposlene. Sprovođenje mera kontrolišu Privredna komora Beča i Bečka turistička organizacija.

Iako je trenutno popunjeno svega 20 procenata hotelskog kapaciteta u Beču, hotelijeri veruju da će uspeti da privuku nacionalne i internacionalne goste, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…