Besplatna „Akademija održivosti“ za mala i srednja preduzeća sada dostupna u Srbiji

Foto: akademijaodrzivosti.rs

Beograd – Besplatna edukativna onlajn platforma „Akademija održivosti“ posvećena potrebama održivosti malih i srednjih preduzeća (MSP) od sada je osim u Rumuniji, dostupna i u Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Kako se navodi u saopštenju, cilj ove platforme za e-učenje je da se MSP omogući pristup relevantnim informacijama, saznanjima i alatima o održivosti.

Dodaje se da će platforma ove godine ponuditi dva glavna kursa i postepeno proširivati svoje resurse u skladu sa specifičnim poslovnim potrebama u svakoj zemlji.

Prvi kurs je „Uvod u održivost„, a MSP koja ga završe moći će da izgrade svoju strategiju održivosti na osnovu akumuliranog znanja, dokumenata i šablona koji su im obezbeđeni.

Drugi kurs je fokusiran na „Održivost u HoReCa industriji“ i to je, kako piše u saopštenju, prvi u nizu kurseva razvijenih za određene ključne industrije i detaljno istražuje specifične potrebe MSP u HoReCa sektoru, prikazuje relevantne lokalne studije slučajeva i nudi pažljivo odabrane informacije zasnovane na uvidima ključnih eksperata, kako lokalnih tako i međunarodnih.

U saopštenju se podseća da je Akademija održivosti“ kreirana uz podršku Coca-Cola Fondacije i lansirana je 2023. godine u Rumuniji od strane organizacije Social Innovation Solutions (SIS) koja osnažuje pojedince i organizacije da razviju održiva rešenja.

Platforma „Akademija održivosti“ u Srbiji deo je većeg regionalnog programa pod nazivom „Sustainable Futures“, koji ima za cilj da pripremi MSP za ključne izazove budućnosti. Nacionalni partner za tržište Srbije je Smart kolektiv.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…