Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ na začelju rangliste najboljih aerodroma u svetu

Aerodrom ''Nikola Tesla'' Beograd
Foto: youtube.com

Berlin – Beogradski aerodrom Nikola Tesla se, na ovogodišnjoj ranglisti najboljih aerodroma u svetu kompanije AirHelp, plasirao na 190. mesto, od 194 aerodroma koji su bili obuhvaćeni istraživanjem.

Prema oceni AirHelpa najkvalitetnija tri aerodroma su međunarodni aerodrom u Muskatu, u Omanu, aerodrom u Resifeu u Brazilu i aerodrom u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici.

Zanimljivo je da su među prvih deset aerodroma čak četiri iz Brazila i tri iz Japana.

Najbolji rangirani evropski aerodrom je onaj u španskom Bilbau, ali tek na 21. mestu, a za njim su na 26. međunarodni aerodrom Helsinki i aerodrom Leh Valensa u Gdanjsku na 28. Najveći evropski aerodrom, frankfurtski plasirao se tek na 175 mesto.

AirHelp je kompanija koja zastupa prava putnika da u slučaju ozbiljnog kašnjenja ili otkazivanja letova dobiju obeštećenje.

Zato je, kako se navodi, u rangiranju najveću težinu, sa 60%, imala statistika o tačnosti letova. Za 20% ocene merodavno je bilo mišljenje samih putnika.

U tu svrhu je od 15.800 ljudi u 58 zemalja odgovaralo šta misli o osoblju nekog aerodroma, o vremenu čekanja, o pristupačnosti i o čistoći.

Još 20% ocene formirano je na osnovu mogućnosti za kupovinu i ugostiteljskih objekata.

I za to su putnici zamoljeni da ocene aerodromske prodavnice i restorane koje su poslednje posetili.

  Na začelju je, na 187. mestu i aerodrom u Sofiji, a iza beogradskog su na 191. i 192. aerodrom u Lisabonu i kondonski Getvik.

Spisak zatvaraju na poslednja dva mesta međunardoni aerodromi na Malti i u Bandžarmasinu, u Indoneziji.

Istraživanjem je obuhvaćeno 194 najvećih i napoznatijih aerodroma u svetu, koji su izabrani zmeđu ukupno oko 4.000, i to na osnovu popularnosti i poslovanja. Podaci se odnose na period od 1. januara pa do 30. septembra 2023. godine, preneo je DES.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…