1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Beogradska vlast ne želi ili nije u stanju da reši problem buke u Cetinjskoj i Zetskoj ulici

Beogradska vlast ne želi ili nije u stanju da reši problem buke u Cetinjskoj i Zetskoj ulici

Sačuvajmo Zetsku i Cetinjsku ulicu

Beograd, 11. Septembar 20017. (Aleksandar Milijašević/Dijalog Net) – Još jedna letnja sezona je na izmaku a stanari Cetinjske i Zetske ulice, kao I ostalih delova Beograda okupiranih bukom, nemaju rešenje kako da gradske vlasti nateraju da poštuju i sprovode postojeće zakone.

Prema rečima stanara Cetinjske i Zetske lice, nadležne gradske institucije  uporno daju lažnu sliku da je situacija u ove dve ulice rešena ‘’primenom’’ i poštovanjem Odluke o radnom vremenu.

Stanari tvrde da je situacija znatno drugačija.

Naime, samo tokom ovog leta broj prijava, zbog preglasne muzike (buke) iz ugostiteljskih lokala u Cetinjskoj ulici, često prelazi 20 prijava u toku samo jedne večeri. Broj intervencija nadležnih gradskih insitucija ravan je – nuli.

Stanari Cetinjske i zetske ulice ukazuju, u svom saopštenju dostavljenom medijima, da gradske inspekcijske službe u svojim dopisima navode kako su postupile po svakoj prijavi građana.

Međutim, muzika ni u jednom lokalu nikada nije prekinuta, čak ni utišana. Stoga, stanari Cetinjske i Zetske ulice zaključuju da ova gradska vlast nije u stanju i ne želi da reši jedan od gorućih problema u Beogradu – problem buke.

Stanari ove dve beogradske ulice smatraju da su dopisi nadležnih gradskih institucija samo kupovina vremena do kraja još jedne turističke sezone, ali i podrška osobama koje svesno krše odluke Grada Beograda i zakone Republike Srbije.

Kako saznaje Dijalog Net, stanari Cetinjske i Zetske ulice učiniće sve što je u njihovoj moći  i u skladu sa domačim i međunarodnim propisima. Uskoro se očekuje i formalizovanje, za sada, neformalnog udruženja ‘’Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu’’.

Stanari Cetinjske I Zetske ulice žele odgovore na dva pitanja:

Ko je nadležan za preglasnu muziku iz noćnih lokala?

Ko će biti taj koji će posle 20-30-40 prijava za nekoliko sati reći dosta i kazniti prekršioce? 

Dosadašnje iskustvo stanara Cetinjsk i zetske ulice pokazuje da će Komunalna policija beležiti prijave ali će prekontrolisati samo radno vreme, MUP će građane upućivati na Komunalnu policiju I tako se stvara začarani krug u kojem nadležne gradske  republičke institucije svojim nečinjenjem dozvoljavaju kršenje ustavnih prava građana i građanki.

Stanari Cetinjske i Zetske ulice podsećaju gradskog menadžera Gorana Vesića na obećanja data u leto 2016. godine da će problem buke u Beogradu biti rešen izmenama postojećih propisa i usvajanjem novih.

Stanari pozivaju Vesića da javnosti saopšti šta je do sada urađeno od svega što je obećao 14. jun 2016.godine.

U iščekivanju pravovremenog i istinitog odgovora gradskog menadžera Gorana Vesića, stanari dve beogradske ulice tvrde da se zalažu za uvođenje odgovornog ugostiteljstva u Beogradu, ugostiteljstva koje svojim delanjem ne bi remetilo život ostalih građana i građanki i nanosio nemerljivu štetu reputaciji Beograda.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…