1. Početna
  2. Kultura
  3. Bečki dečaci i devojčice pevaju sa Bečkom filharmonijom na Novogodišnjem koncertu 1. januara 2023.

Bečki dečaci i devojčice pevaju sa Bečkom filharmonijom na Novogodišnjem koncertu 1. januara 2023.

Bečki dečaci i devojčice

Beč – Hor Bečki dečaci i Hor devojčica će nastupati premijerno sa Bečkom filharmonijom na Novogodišnjem koncertu 1. januara 2023. godine.

Oni će zajedno izvesti polku „Vesela hrabrostJozefa Štrausa pod vođstvom dirigenta Franca Velsera Mesta u godini kada Bečki dečaci slave 525 godina postojanja. Hor dečaka je osnovan 1498. godine.

Hor devojčica je osnovan 2004. godine i broji 35 članica uzrasta od 9 do 15 godina. One uglavnom nastupaju u Beču, dok su dečaci poznati po međunarodnim nastupima širom sveta.

Povodom jubileja će biti održan koncert 14. maja 2023. godine u Zlatnoj Sali Muzikferajna na kome će pored Bečkih dečaka nastupati i Hor devojčica. Knjiga „Hor koji osvaja svet“ će se naći u prodaji na proleće, a na jesen će moći da se kupi jubilarni komplet od 25 CD-ova, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…

Preporučujemo…