Beč pomaže rad gastronomskog sektora sa 40 miliona evra

restoran

Beč, 10. avgust 2020- Dvomesečna izolacija u borbi protiv koronavirusa i izostanak turista u Beču posebno su nepovoljno uticali na sektor gastronomije u glavnom gradu Austrije.

Grad Beč je odlučio da podstakne rad gastronomskog sektora, pa je u junu ove godine obezbedio vaučere u vrednosti od 40 miliona evra za svoje građane.

Vaučeri se mogu iskoristiti do kraja septembra 2020. godine u kafićima, kafanama i restoranima koji su se prijavili za učešće u akciji.

Ukupno 950.000 bečkih domaćinstava je primilo vaučere od grada. Domaćinstva sa jednim članom su dobila vaučere u vrednosti od 25 evra, a domaćinstva koja broje više članova vaučere od 50 evra. Do sada se prijavilo 3.700 preduzeća iz oblasti gastronomije za učešće u akciji, a iskorišteno je 300.000 vaučera u vrednosti od 10 miliona evra.

Gastro scena u Beču obuhvata 6.500 preduzeća koja obezbeđuju 60.000 radnih mesta i ostvaruju promet od 1,4 milijarde evra. Ovom akcijom grad Beč želi i da se zahvali svojim građanima za složnost koju su pokazali u borbi protiv korona krize, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…