Beč podstiče nove medijske projekte

novine

Beč, 28. oktobar 2019. – Za finansiranje medijskih projekata Agencija Grada Beča je izdvojila 2,5 za narednu odnosno 7,5 miliona evra za sledeće tri godine.

Ovaj konkurs je usredsređen na poboljšanje uslova i kvalitet rada novinara kao i podsticaj kreativnosti i razvoj start-ap i digitalnih medija.

Nezavisni novinari, medijske kuće i mladi ljudi koji su tek zakoračili u svet žurnalizma za svoje projekte mogu da dobiju pomoć u iznosu od najviše 10 hiljada evra, dok za vodeće medijske kuće i start-apove ta suma iznosi do 100 hiljada evra. Ukoliko projekat vodi žena, ona će za realizaciju svoje ideje dobiti bonus od 5 hiljada evra.

Ideja Bečke medijske inicijative je jačanje demokratije, budući da novinarstvo u tome igra važnu ulogu i bitno utiče na kvalitet života građana.

Prva faza konkursa je otvorena do 29. februara 2020. godine. Procenu dospelih projekata i konačnu odluku obaviće stručni žiri koji čine domaći i međunarodni eksperti u oblasti novinarstva , saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…