1. Početna
  2. Društvo
  3. B92 podnosi krivične prijave zbog uvreda Zlatiji Labović

B92 podnosi krivične prijave zbog uvreda Zlatiji Labović

Televizija B92 i glavni i odgovorni urednik informativnog programa te televizije Veran Matić danas su najavili da će podneti krivine prijave protiv onih koji danima napadaju njihovu novinarku Zlatiju Labović na društvenim mrežama i konferencijama za štampu.

"Protiv onih koje smatramo odgovornima podnećemo krivične prijave, a od nadležnih očekujemo da, u skladu sa svojim ingerencijama, preduzmu sve što je neophodno kako bi se zlostavljanje Zlatije Labović zaustavilo", istakli na B92.

Zlatija Labović je dopisnica televizije B92 kojoj je u nedelju, posle posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao da "voli novinarke koje lako kleknu". 

"Ministar Bratislav Gašić uvredio je našu novinarku, a svoj postupak ocenio je kao sraman i skandalozan, i za isti nije tražio opravdanja. Nakon toga, medjutim, porukama na društvenim mrežama, navodima na konferencijama za štampu,  pojedinci Gašiću nalaze opravdanja, a Zlatiju Labović optužuju da je novinarsku profesiju ponizila sama, da je Gašićev komentar isprovocirala, i sve to radi destabilizacije države u interesu tajkunsko-mafijaškog lobija", ocenio je B92.

Kako su naveli, Zlatija Labović izložena je uvredima i na stranačkim konferencijama za štampu, kao što je to bio slučaj na konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Kruševcu, kada je rečeno da je "novinarka instruisana da isporovocira ministra". "Ono što Zlatija Labović u danima nakon Gašićeve uvrede doživljava, poprima razmere zlostavljanja. Našu novinarku vredjaju najprostačkijim uvredama, nanosi joj se bol i patnja, istrajava se u ogoljenoj mizoginiji i diskriminaciji, sve sa ciljem da se, i ona lično, ali i novinari i mediji generalno, zastraše i kazne zbog onoga što se Gašiću desilo", saopštio je B92 i dodao da je zlostavljanje krivično delo, zbog čega će podneti krivične prijave.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…