Atanacković: Poslodavac mora da se prilagodi tržišnim i ostalim društvenim uslovima

Foto: mc.rs

Beograd – Na pitanje kako bi koncept „Plata za život“ mogao da se odrazi na poslodavce, predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković kaže da je teško pronaći opšti odgovor.

Dodao je i da nemaju svi poslodavci isti broj zaposlenih, iste uslove tržišta, kao i izazove.

On je objasnio da se određeni poslodavci suočavaju sa nedostatkom radne snage, posebno kvalifikovanih radnika, te da i ta prilagođavanja otežavaju poslovanje.

Pojam poslodavca obuhvata i one poslodavce koji zapošljavaju  nekoliko hiljada zaposlenih i one koji zapošljavaju jednog ili dvoje. Drugo, posluje se u raznim oblastima tako da u nekoj grani su tržišni uslovi sasvim drugačiji nego u drugoj“, rekao je Atanacković.

On je kazao da promene koje nastaju iz nekih spoljnih faktora uvek postoje, kao i da nekima posebno otežavaju poslovanje te da moraju i da ga zatvore, dok drugima baš to možda ide u korist.

Generalno, poslodavci su deo društva i poslodavac mora da se prilagodi tržišnim i ostalim društvenim uslovima„, rekao je Atanacković za Tanjug.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…