Antonijević: Tokom predizbornog perioda tužilaštvo mora da bude aktivnije

Milan Antonijević

Beograd, 5. maj 2021. – U Srbiji je izgubljena godina i po i vraćamo se na ista pitanja u dijalogu oko izbornih uslova, rekao je pravnik Milan Antonijević početka razgovora nekih opozicionih lidera sa evroparlamentarcima.

Antonijević je, u izjavi za za TV K1, istakao da u Srbiji treba otvoriti više prostora za pojašnjavanje politike i da nije dobro dopustiti da se sve ponovo sakrije iza jednog imena, jer onda druge politike ostanu u senci.

Naveo je da istraživanja o prisutnosti u medijima postoje, te da mediji sa nacionalnom frekvencijom i javni servis forsiraju jednu stranu.

Sa tim se seda za sto za pregovore. Opozicije nema na javnom servisu, a imaju svoje teme i šta da kažu„, rekao je on.

Antonijević je istakao da akcenat treba staviti na vladajuću stranku i koaliciju koje bi trebalo da sprovede preuzete obaveze i poštuje zakone.

Srbija će biti snažna samo da ima demokratske institucije, i fer i slobodne izbore, što nema. Da ima ne bi se time Evropski parlament bavio„, rekao je on.

Ocenio je da nemamo fer i slobodne izbore, u delu koji se tiče medija i pritisaka na birače, naročito na lokalu.

Antonijević je naglasio da bi tokom predizbornog perioda tužilaštvo moralo da bude aktivnije.

On se založio za poboljšanje izbornih uslova, da vlast ispuni sve preuzete obaveze i poštuje Ustav i zakone u Srbiji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…