ANEM: Seminari za primenu medijskih zakona

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) pozvala je danas medije, novinare, lokalne samouprave i sve zainteresovane da učestvuju u seminarima za primenu novih medijskih zakona, koji će, u organizaciji ANEM, počev od decembra biti održani u šest širom Srbije.

Da bi se u Srbiji do kraja sprovela medijska reforma, neophodno je da se primene novi medijski zakoni, doneti u avgustu, naglasio je na konferenciji za novinare predsednik ANEM Milorad Tadić.

On je objasnio da će ANEM sprovesti obuke kako da mediji najbolje iskoriste ono što piše u zakonu i prilagode se tome.

Seminari će se održavati u decembru u Beogradu i Novom Sadu, a početkom iduće godine i u Kragujevcu, Nišu, Subotici i Novom Pazaru, najavio je Tadić.

Na sajtu ANEM biće dostupan i Vodič kroz medijske zakone, rekao je Tadić, koji očekuje da će svi državni mediji u Srbiji biti uspešno privatizovani.

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković naveo je da je danas stupio na snagu Pravilnik o sufinansiranju medijskih sadržaja, kojim se definišu pravila projektnog finansiranja na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

Izvor: Medija centar Beograd/Fonet

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…