Ambasador Oricio: Ne zanemarujte ulogu lokalnih medija

Andrea Oricio

Novi Pazar, 19. jun 2018. – Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio ocenio je u Novom Pazaru da obrazovanje predstavlja jednu od ključnih uloga u razumevanju medija i sticanju medijske pismenosti.

On je u razgovoru sa mladima iz Novog Pazara, Sjenice, Priboja i Prijepolja govorio o značaju medijske strategije, kao i o tome kako da prepoznaju lažne vesti.

"Prema trenutnim iskustvima u svetu, najpouzdaniji mediji su oni lokalnog karaktera, prema tome njihovu ulogu u odnosu na nacionalne nikako ne treba zanemarivati", rekao je Oricio.

On je mlade upoznao sa radom i funkcionisanjem OEBS-a, a podelili su i viđenje državnih institucija, građanskog društva i demokratije.

Oricio je istakao da su drštvu danas potrebni mladi, otvoreni, komunikativni, informisani i znatiželjni ljudi.

On boravi u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru, tokom koje će pored susreta sa predstavnicima političkog i civilnog sektora, sutra otvoriti okrugli sto o podizanju svesti javnosti i poboljšanju kapaciteta medija za praćenje i izveštavanje o korupciji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…